/Om Viron Group
Om Viron Group2019-01-11T10:19:07+01:00

Om oss

Viron Group är en större svensk e-handelskoncern med över en halv miljon aktiva kunder årligen inom våra olika varumärken och webbutiker. Våra produkter finns inom bild, media och mode.

Våra kunder är främst familjer från alla olika delar av landet. Vårt mål är att de varumärken som vi äger och utvecklar ska bli en självklarhet för de många människorna inom sina respektive segment. Med väletablerade varumärken, djup kunskap och en stor dos av innovativt tänkande tar vi raska steg mot våra gemensamma mål.

Vi ger medarbetare utrymme att växa i sin arbetsroll och utvecklas inom koncernen men framförallt erbjuder vi de många människorna i hemmen och skolan innovativa produkter som sprider glädje och gör nytta.

Merparten av våra produkter har vi själva skapat, designat och producerat, vilket gör att vi kan garantera produkter av god kvalitet samtidigt som vi kan hålla en prisbild som gör dem tillgängliga för de många människorna.

För att kunna erbjuda miljontals bilder från några av de viktigaste stunderna i livet så har vi också en av Sveriges största fotografkårer som årligen fotograferar ca 800 000 barn, ungdomar och vuxna. Bilder som ger minnen för livet såsom det första porträttbilden på förskolan, avslutningsfotot i 9:an och den minnesvärda balen på röda mattan. Vi fångar även andra händelser genom livet och är en stor partner till bland annat Vasaloppet.

Viron Group äger även ett livsstilsvarumärke som verkar för att studenter ska få en schysst och bra start ut i livet.

Historia och ägare

Viron Group (fd Viron Media) bildades 2012 genom förvärv av ett antal fristående och starka slutkonsumentvarumärken. Idag drivs dessa varumärken fristående men med en gemensam ägare. Viron Group är i sin tur ett helägt dotterbolag till den privatägda koncernen CIMON med bas i Karlshamn, Blekinge. Detta betyder att varje enskilt bolag och varumärke kan få rätt förutsättningar för att utveckla genom tillgång till lång erfarenhet av företagsutveckling och en stor finansiell styrka.

Flera av varumärkena inom Viron Group har funnits i flera decennium och varit verksamma inom bland annat postorder och butiksverksamhet i många år, det äldsta varumärket bildades redan på 50-talet.